Bilanțul vaccinării anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani. România amână o nouă tranșă de la Pfizer, ca să nu expire

Bilanțul vaccinării anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani. România amână o nouă tranșă de la Pfizer, ca să nu expire

România a decis să amâne recepționarea unei noi tranșe de doze pediatrice de vaccin anti-Covid, pentru a nu risca să expire, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

România a primit 330.000 de doze pediatrice. Tranșa a doua este de aproximativ 216.000 de doze.

Până la acest moment au fost vaccinați aproximativ 7.300 de copii între 5 și 11 ani, cu o doză. Campania de vaccinare pentru această categorie de vârstă a început în România pe 26 ianuarie.

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani primesc o treime din doza administrată unui adult. Rapelul se administrează la 21 de zile.

ADVERTISING

Gheorghiță a precizat că la acest moment cei mici pot fi vaccinați în 341 de cabinete de vaccinare. Totodată, 37 de cabinete de medicină de familie au solicitat doze pediatrice.

Cifrele vaccinării în România

Gheorghiță a prezentat și cifrele campaniei naționale de vaccinare. Astfel, până la acest moment au fost vaccinați cu cel puțin o doză 50,5% din adulții români. La nivelul populația generale procentul e de aproximativ 42%.

Cea mai mare acoperire vaccinală e la categoria de vârstă 50-59 de ani, cu 59%. La cei de peste 80 de ani rata de vaccinare e încă scăzută, de 30,8%, iar la copiii între 12 și 15 ani e de 11,3%.

ADVERTISING

Ghoeghita a precizat că sunt mici variații de la o raportare la alta pentru ca cei vaccinați intră în altă grupă de vârstă, de exemplu cei de 15 ani împlinesc 16 ani.

Medicul a mai spus că 21,5% din județele României, inclusiv Capitala, au o rată de vaccinare de peste 50%.

În București, rata de vaccinare a trecut de 67%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇