Rata de vaccinare în România, cu peste 30% sub media UE. Există discrepanţe uriaşe între judeţe

Rata de vaccinare în România, cu peste 30% sub media UE. Există discrepanţe uriaşe între judeţe

Peste 7.630.000 de persoane au fost vaccinate antiCovid la nivel naţional, de la debutul campaniei de vaccinare, reprezentând mai puţin de 40% din populaţia totală a ţării.

În ceea ce priveşte procentul de vaccinare al populaţiei adulte în România, acesta este de 47,5, cu mult sub cel înregistrat în rândul adulţilor la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiţă.

”În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală la nivel naţional, în momentul acesta sunt peste 7,63 de milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin şi peste 7,2 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

ADVERTISING

Ca atare, rata de vaccinare cu cel puţin o doză din populaţia totală a României de 19,3 milioane de locuitori, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, e circa 39.5%. Din populaţia de peste 12 ani, rata de vaccinare în momentul de faţă este de 45%, iar la populaţia adultă peste 18 ani rata de vaccinare este 47,5%.

La nivel european, rata de vaccinare din populaţia adultă în ţările membre ale Uniunii Europene este de circa 81% cu cel puţin o doză şi de aproape 70% cu schemă completă”, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING

Bucureștiul e pe primul loc, Covasna și Suceava sunt codașe

Conform acestuia, la nivelul municipiului Bucureşti rata de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză este de 65,2%, judeţele Cluj, Constanţa şi Sibiu au peste 50% rată de acoperire vaccinală, în timp ce alte 23 de judeţe au rată de vaccinare între 40 şi 50%.

13 judeţe au rată de vaccinare între 30 şi 40% iar în două judeţe rata de vaccinare este mai mică de 30%. Astfel Covasna are rată de vaccinare de 29,15%, iar judeţul Suceava are 28,2%.

Pe grupe de vârstă, cea mai mare rată de acoperire vaccinală este înregistrată la persoanele cu vârste între 50 şi 60 de ani (54%), urmată de grupa de vârstă 60-70 de ani (51,2%).

ADVERTISING

Aproape jumătate din populaţia între 20 şi 50 de ani este vaccinată, în timp ce doar un sfert din populaţia de 80 de ani s-a vaccinat.

În rândul copiilor şi adolescenţilor, 15% dintre cei între 12 şi 15 ani sunt vaccinaţi şi 36% dintre cei cu vârste între 16 şi 19 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇