Aproape 90% din cei care au murit din cauza Covid în ultima săptămână nu erau vaccinați (Infografice)

Aproape 90% din cei care au murit din cauza Covid în ultima săptămână nu erau vaccinați (Infografice)

Aproape 70% din cazurile noi de Covid raportate în ultima săptămână și 89,3% din decesele înregistrate în aceeași perioadă în România au survenit la persoane nevaccinate.

Cele mai multe cazuri noi în săptămâna 8-14 noiembrie au fost înregistrate în București, Cluj, Timiș, Brașov și Bihor. În ce privește decesele, Bucureștiul rămâne pe primul loc, dar e urmat de Bihor, Constanța, Mureș și Prahova, potrivit raportului săptămânal publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

raport-saptamanal-cazuri-decese-covid
Foto: CNSCBT

85,8% din totalul deceselor au fost în rândul persoanelor de peste 60 de ani, și mai mult de jumătate din cei care au murit din cauza Covid erau bărbați.

ADVERTISING

93,1% din persoanele care au decedat aveau cel puțin o comorbiditate asociată, cele mai răspândite afecțiuni fiind cele cardiovasculare, diabetul și cele neurologice, urmate de obezitate și boli renale.

pondere-cazuri-varsta-sex
Foto: CNSCBT

În ce privește infectările, 1 din 100 de cazuri afost înregistrat în rândul personalului medical.

Cât despre evoluția pandemiei în acest an, se observă că trendul ascendent a început pe 19 iulie. Din 30 august, ritmul creşterii s-a accelerat semnificativ, ajungându-se, începând cu luna octombrie 2021, la o explozie de cazuri şi la noi recorduri negative de la începutul epidemiei în ţara noastră (peste 18.000 de cazuri în 24 de ore). Începând cu 25 octombrie 2021, numărul de cazuri a început să scadă constant.

evolutie-cazuri-decese-covid-romania
Foto: CNSCBT

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇