Femeile neglijate sau abuzate în copilărie le transmit genetic copiilor trauma. Creierul lor se dezvoltă altfel

Femeile neglijate sau abuzate în copilărie le transmit genetic copiilor trauma. Creierul lor se dezvoltă altfel

Femeile care s-au simțit neglijate în copilărie sau care au avut parte de abuzuri pot transmite copiilor lor această traumă, aceștia, la rândul lor, putând suferi de teamă și anxietate, arată un nou studiu.

Nu numai atât, dezvoltarea creierului copilului poate avea de suferit, se arată într-un raport publicat de jurnalul Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Concret, trei regiuni ale creierului, inclusiv cea care răspunde de anxietate, nu mai comunică așa cum ar trebui, arată IFL Science. Celelelate două sunt cele care răspund de luarea deciziilor și reglarea emoțiilor.

Te-ar putea interesa și Atâtea gânduri avem într-o zi! Și te mai întrebi de ce te doare capul

Studiul, realizat pe copiii născuţi de 48 de femei, la rândul lor intervievate și supuse unor chestionare, arată că dezvoltarea creierului nu este dictată doar de ceea ce ni se întâmplă, experiențele proprii, dar și de ceea ce li s-a întâmplat părinților, chiar înainte de a fi concepuți, explică autorul studiului, dr. Cassandra Hendrix.

Vezi și Acestea sunt vârstele la care alcoolul este cel mai nociv pentru creier