Atâtea gânduri avem într-o zi! Și te mai întrebi de ce te doare capul

Atâtea gânduri avem într-o zi! Și te mai întrebi de ce te doare capul

Câteodată devii conștient că ai căzut pe gânduri. Alteori, ai o zi așa de plină că ai senzația că nici nu ai timp pentru gânduri. Realitatea e că acestea apar, fie că ești conștient de asta sau nu. Oamenii de știință de la Queen’s University din Canada au vrut să afle câte gânduri ne trec prin cap în decurs de 24 de ore. Și au aflat.

O persoană oarecare, într-o zi normală, are, de regulă, 6.200 de gânduri în decurs de 24 de ore, arată studiul coordonat de dr. Jordan Poppenk.

Stăruim asupra unui gând mai mult sau mai puțin. Oamenii de știință au vrut însă să afle câte gânduri pe subiecte diferite avem. Practic, au urmărit de câte ori gândul se schimba și se ducea înspre o altă temă sau idee, iar acesta a fost rezultatul lor, conform IFL Science.

ADVERTISING

Au reușit să ajungă la acest număr după ce au scanat creierele mai multor subiecți, observând că se produceau schimbări în creier ori de câte ori apărea un alt gând. În scurt timp, au observat că exista un model, apărând de fiecare dată schimbarea atunci când se trecea de la un gând la altul sau atunci când de la ”liniște” și absența gândurilor se trecea la apariția unui subiect de reflecție, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Nature Communications.

Studiul, unul ciudat în aparență, poate folosi în diagnosticarea timpurie a schizofreniei, dar și a ADHD sau a maniei.

ADVERTISING

Citește și O nouă cercetare arată că singuri ne putem declanșa Alzheimerul, cu gândurile noastre


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇