Femeile au intestinul subțire mai lung decât bărbații și asta este o adaptare - studiu

Femeile au intestinul subțire mai lung decât bărbații și asta este o adaptare - studiu

Femeile au intestinul subțire cu aproximativ 30 de centimetri mai lung decât bărbații, au descoperit oamenii de știință din Marea Britanie, care au și găsit o explicație pentru această realitate.

Studiul, realizat pe 45 de cadavre umane, 21 de femei și 24 de bărbați, a scos la iveală diferențe semnificative la nivelul intestinului subțire când vine vorba despre cele două sexe, scrie IFL Science.

Concret, au descoperit oamenii de știință de la Brighton and Sussex Medical School din Marea Britanie, intestinul subțire al bărbaților avea puțin peste 4 metri, dar cel al femeilor era cu aproximativ 30 de centimetri mai lung, se arată într-un raport publicat de jurnalul PeerJ.

ADVERTISING

Cercetătorii au venit și cu o explicație pentru această realitate: diferența ar avea legătură cu sarcina și alăptarea. Ambele procese necesită cantități uriașe de energie, astfel că s-ar putea ca adaptarea la intestinele subțiri mai lungi să ajute reprezentantele sexului feminin să obțină cât mai multe grăsimi și nutrienți din dieta lor, atât cât este posibil din punct de vedere fiziologic.

Intestinul subțire este vital pentru absorbția nutrienților din hrana noastră și – deși atât bărbații, cât și femeile trebuie să mănânce – această diferență între lungimile intestinelor reprezintă o adaptare pentru femei, pentru a asigura un start cât mai bun în viață pentru urmași, cât și pentru propria supraviețuire.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇