Experții medicali din SUA recomandă reluarea vaccinării cu Johnson and Johnson

Experții medicali din SUA recomandă reluarea vaccinării cu Johnson and Johnson

Autoritățile din SUA pot să ridice suspendarea temporară a utilizării vaccinului dezvoltat de Johnson and Johnson, încă din acest weekend și să reia imunizarea.

O comisie consultativă a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a recomandat reluarea vaccinării, de vreme ce beneficiile sunt mai mari decât riscurile, transmite CNBC.

Recomandarea a fost adoptată cu 10 voturi pentru, 4 împotrivă şi o singură abţinere, de către Comsia consultativă a CDC pentru practicile de imunizare.

 Pe 13 aprilie, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente şi CDC au cerut statelor să oprească temporar utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al J&J ”dintr-o precauţie excesivă”, în urma rapoartelor despre cheagurile de sânge rare.

La câteva ore de la avertizare, mai mult de o duzină de state, precum şi unele farmacii naţionale au oprit vaccinările cu vaccinul J&J, unele înlocuindu-l fie cu vaccinul de la Pfizer, fie cu cel de la Moderna.

România a primit deja primele doze cu acest ser.

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!