Europa depășește 10 milioane de cazuri de COVID-19 (Bilanț Reuters)

Europa depășește 10 milioane de cazuri de COVID-19 (Bilanț Reuters)

Cu o dinamică rapidă a contaminărilor cu SARS-CoV2 în ultimele cinci săptămâni, când numărul îmbolnăvirilor s-a dublat, Europa a trecut de pragul de 10 milioane de infectări.

Publicitate

Avertismentul lui Anthony Fauci, pentru valul doi al pandemiei


Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor.

Statele Unite singure au peste nouă milioane de cazuri, cu o epidemie care se accelerează rapid.

Trump spune că medicii din SUA umflă bilanțul morților de COVID-19 pentru bani

În timp ce Europa a înregistrat primele cinci milioane de cazuri de COVID-19 în aproape nouă luni, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters, publicate duminică.

Cu peste 269.000 de decese raportate, Europa reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi de COVID-19 din totalul de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute la nivel global.

Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Germania şi Regatul Unit au anunţat măsuri de izolare la nivel naţional până cel puţin luna viitoare, care sunt aproape la fel de stricte ca restricţiile din martie şi aprilie. Portugalia a impus o carantină parţială, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Conform analizei Reuters, Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

Pentru fiecare 10.000 de persoane din Europa, au fost raportate peste 127 de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproximativ patru persoane au murit. În Statele Unite au fost 278 de cazuri şi şapte decese la 10.000 de locuitori.

În regiune, Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de COVID-19, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce Europa de Sud a raportat cel mai mare număr de morţi, aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa. Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecţii.

Guvernele din întreaga Europă sunt criticate pentru lipsa de coordonare şi incapacitatea de a utiliza pauza din timpul verii pentru a întări apărarea, lăsând spitalele nepregătite.

Publicitate

Interviul zilei, pe Spotmedia.ro: Legislația dură anti-avort ar putea răsturna regimul Kaczynski în Polonia. Iliberalism sau oportunism? Interviu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇