De ce ar trebui să faci sport mai ales dimineața. Beneficii pe mai multe fronturi, mai ales pentru femei

De ce ar trebui să faci sport mai ales dimineața. Beneficii pe mai multe fronturi, mai ales pentru femei

Exercițiile fizice făcute dimineața nu doar că revigorează și te țin în formă bună, dar vin la pachet cu o protecție suplimentară când vine vorba de bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, arată un studiu recent.

”Este dovedit faptul că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea inimii, iar studiul nostru indică acum faptul că exercițiile fizice făcute dimineața par a fi cele mai benefice”, a declarat autoarea studiului, Gali Albalak, de la Centrul Medical al Universității Leiden, din Țările de Jos.

ADVERTISING

”Descoperirile au fost deosebit de pronunțate la femei și valabile atât la persoanele matinale, cât și la persoanele cărora le place să stea treze până noaptea târziu”, mai spune omul de știință.

Studiul a folosit date de la Biobank din Marea Britanie. Acesta a inclus 86.657 de adulți cu vârsta cuprinsă între 42 și 78 de ani care nu aveau boli cardiovasculare la momentul inițial. Vârsta medie a fost de 62 de ani și 58% erau femei, scrie Business Insider.

Participanții au purtat un tracker de activitate la încheietura mâinii, după care au fost monitorizați timp de mai mulți ani.

ADVERTISING

Pe parcursul a șase până la opt ani de monitorizare, 2.911 participanți au primit diagnosticul de boală coronariană și 796 au avut un accident vascular cerebral.

Comparând orele de vârf de activitate pe o perioadă de 24 de ore, exercițiile efectuate între orele 8 și 11 au fost asociate cu cele mai scăzute riscuri atât pentru bolile de inimă, cât și pentru accidentul vascular cerebral mai ales în cazul femeilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇