Dacă hair-styliștii ar fi medici... Riscul de boli cardiovasculare se vede în părul nostru

Dacă hair-styliștii ar fi medici... Riscul de boli cardiovasculare se vede în părul nostru

O analiză a firului de păr poate scoate la iveală o sumedenie de lucruri legate de sănătatea posesorului său. Printre acestea se află și riscul de boli cardiovasculare, arată un studiu recent.

În cadrul unei cercetări realizate de oamenii de știință de la Universitatea Linkoping, din Suedia, a fost analizat nivelul cortizolului din păr, atât la subiecți sănătoși, cât și în cazul unora care suferiseră recent un atac de cord, conform Science Times.

A fost limpede pentru toată lumea, doar din analiza firului de păr, că cei din urmă erau predispuși la încă un astfel de episod, la probleme cardiace, în general.

ADVERTISING

Cortizolul este privit ca un marker al stresului. Acest hormon joacă un rol de bază în multe funcții ale organismului, însă, în cantitate mare, este asociat cu o serie de boli, printre care cele cardiovasculare.

Citește și 55% din pacienții cu Covid-19 au suferit modificări în activitatea inimii. Unele disfuncții sunt grave

A urmări nivelul hormonului din firul de păr poate fi o metodă excelentă și neinvazivă de a prezice riscul de atac de cord, cred oamenii de știință de la universitatea menționată.

ADVERTISING

Vezi și Coșmarurile vorbesc despre sănătatea cardiovasculară. Ce boli prevestesc


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇