Cum să vă perfecționați tehnica de folosire a unui duș bucal

Cum să vă perfecționați tehnica de folosire a unui duș bucal

Haideți să vorbim despre cum să folosim un duș bucal. La urma urmei, este esențial să vă curățați între dinți, iar a face acest lucru în mod corespunzător poate fi dificil. Un duș bucal curăță mai repede și mai ușor decât ața dentară, care a fost norma pentru o lungă perioadă de timp. Mulți oameni consideră, de asemenea, că aceste aparate sunt mai convenabile și mai confortabile de folosit decât ața dentară.

Cu toate acestea, utilizarea unui duș bucal poate fi, de asemenea, complicată. Din fericire, ca și în cazul oricărui alt lucru, practica face perfecțiunea. Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă perfecționați tehnica de folosire a unui dus bucal

ADVERTISING
  • Pasul 1 - Umpleți rezervorul de apă: Este posibil să aveți un rezervor de apă autonom sau unul care se conectează la robinet printr-un furtun. Luați în considerare utilizarea apei ceva mai calde pentru a preveni provocarea unui șoc de temperatură la nivelul dinților. De asemenea, asigurați-vă că capacul este închis. Nu vreți ca toată apa în plus să se împrăștie peste tot.
  • Pasul 2 - Alegeți un tip de cap de duș bucal: Un vârf standard este inclus în majoritatea aparatelor. Altele au caracteristici suplimentare sau diverse modele pentru a curăța în jurul aparatului dentar. În caz de îndoială și mai ales atunci când învățați cum să folosiți un duș bucal, folosiți vârful cu designul standard. Asigurați-vă că este atașat corect. Pe măsură ce dobândiți încredere, puteți începe să experimentați cu celelalte vârfuri.
  • Pasul 3 - Alegeți un nivel de presiune: Ar trebui să căutați un dispozitiv cu cadrane sau butoane pentru reglarea presiunii apei. Dacă este prima dată când folosiți un duș bucal, păstrați-l pe un nivel scăzut sau mediu.
  • Pasul 4 - Folosiți ața dentară: Aplecați-vă peste chiuvetă cu buzele abia deschise înainte de a începe. Plasați jetul de apă acolo unde linia gingivală se întâlnește cu dinții. În mod ideal, jetul ar trebui să fie înclinat la 90 de grade în gingii. Trasați-vă gingiile, oprindu-vă scurt la spațiile dintre dinți. Surplusul de apă va continua să curgă din gură și să ajungă în chiuvetă. Nu vă uitați în oglindă (în caz contrar, vă veți trezi cu o mizerie mare de curățat mai târziu!).
ADVERTISING

Cum se utilizează un dispozitiv de curățare a aței dentare cu apă?

Când porniți dispozitivul, ar trebui să simțiți un masaj ușor, mai degrabă decât o presiune aspră. Dacă doriți un jet de apă mai puternic, măriți treptat setarea selectorului. Reduceți presiunea dacă vă doare gingiile.

Utilizarea unui duș bucal poate fi complicată. Cu toate acestea, cu puțină experiență, nu va părea că vă spălați pe dinți cu o fântână sălbatică. Iar pentru o îngrijire suplimentară a gingiilor, puteți umple uneori dușul bucal cu o soluție diluată de peroxid de hidrogen.

În concluzie

Utilizarea unui duș bucal poate fi foarte murdară la început. Pentru ca apa să nu se împrăștie peste tot, asigurați-vă că sunteți întotdeauna aplecat deasupra chiuvetei și că vă țineți gura ușor deschisă, astfel încât apa să se scurgă din gură și să ajungă în chiuvetă.

ADVERTISING

Deși ați putea fi tentat să vă uitați în oglindă pentru a vedea ce se întâmplă, rezistați tentației, deoarece acest lucru va face ca apa să se împrăștie peste tot.

De asemenea, veți observa că, dacă îndreptați incorect jetul, acesta poate durea cu siguranță. Așadar, asigurați-vă că porniți jetul de apă doar după ce ați poziționat vârful de-a lungul liniei gingivale.

De asemenea, dacă aveți pietre la amigdale, puteți să le îndepărtați folosind un duș bucal.

Întrebări frecvente

Cât de des ar trebui să folosiți un duș bucal?

Experții recomandă folosirea aței dentare sau a unui duș bucal cel puțin o dată pe zi. Curățarea regulată între dinți va ajuta la menținerea unei bune igiene orale și va contribui la prevenirea bolilor gingivale și a cariilor.

Puteți folosi un duș bucal prea mult?

Puteți utiliza un duș bucal oricât de des doriți, fără riscuri. Dacă aveți boli ale gingiilor, medicul dentist vă poate sfătui să folosiți un duș bucal mai des decât o dată pe zi pentru a vă îmbunătăți igiena dentară.

Trebuie să folosesc ața dentară dacă folosesc un duș bucal?

Un duș bucal poate ajuta la îndepărtarea particulelor de alimente de pe dinți și poate ajuta la prevenirea sângerărilor și a bolilor gingivale, dar nu înlocuiește periajul și folosirea aței dentare.