Cum să previi problemele de sănătate în perioada care urmează? Iată 5 sfaturi utile pentru sărbători!

Cum să previi problemele de sănătate în perioada care urmează? Iată 5 sfaturi utile pentru sărbători!

Deoarece o minte sănătoasă se află doar într-un corp sănătos, este important ca alegerile pe care le faci să fie cele mai potrivite pentru ține și familia ta. Ori de câte ori ai ceva de realizat pentru un anumit eveniment sau pentru o sărbătoare, este bine să-ți implici întreaga familie. Astfel, vei preveni oboseala și îi vei obișnui și pe ceilalți membri cu activitățile gospodăreșți. Dacă vrei să afli cum să-ti menții sănătatea în perioada Sărbătorilor Pascale, când sunt atâtea tentații culinare, vei descoperi din următorul articol cele 5 sfaturi utile de urmat.

ADVERTISING

Daca vrei să previi problemele de sănătate, alege să te hrănești sănătos!

În perioada Sărbătorilor Pascale, când sunt atâtea mese îmbelșugate în fiecare familie, este destul de dificil să îți menții echilibrul în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Conform studiilor, s-a constatat că de sărbători oamenii consumă cel puțin dublul necesarului zilnic de calorii. Din acest motiv se poate crea disconfort digestiv sau indigestie. De aici până la apariția altor probleme de sănătate este doar un pas, care depinde de alegerile tale. Fie că simți crampe musculare, fie că ai dureri toracice, este important să-ți efectuezi analizele medicale și să urmezi recomandările medicului sau farmacistului. De asemenea, suplimentele alimentare și vitaminele, precum SECOM NEURO OPTIMIZER 60 CAPSULE sunt esențiale pentru menținerea tonusului general al organismului, dar și pentru susținerea protecției antioxidante. Pe toate acestea, dar și multe altele le poți găsi pe Helpnet.ro. 

ADVERTISING

Dacă ai ținut post, este important ce și cât consumi în perioada sărbătorilor. Vei avea grijă să introduci treptat și ponderat alimentele de origine animală în meniul zilnic. 

Tu cum te pregătești pentru Sărbătoarea Paștelui?

Este ideal dacă, pe lângă fripturile tradiționale, există garnituri de legume și salate. Mai mult, fructele vor fi nelipsite din casă de sărbători și se vor consumă între mese: fie cu o jumătate de oră înainte, fie la două ore după masă. Toate acestea te ajută la digestie, mai ales dacă preparatele sunt proaspete. Recomandarea specialiștilor în nutriție este să consumi porții mici și variate de mâncare pentru a-ți menține metabolismul în parametri optimi. 

ADVERTISING

Iată cele 5 sfaturi utile pentru sănătate!

  1. Ouăle fierte și pictate pentru Paști care au stat pe masă pentru decor, la temperatura camerei, nu se vor consuma. În schimb, poți consuma fără grijă ouăle fierte care au stat la frigider circa trei zile. 
  2. Friptura preparată la grătar sau înăbușită se consumă cu legume verzi sau salată - sunt de evitat cartofii.
  3. Este recomandat ca drobul să conțină ⅔ carne și ⅓ legume verzi, eventual să-l consumi cu orez. 
  4. Dulciurile se consumă în cantități moderate. Dacă poți, ar fi ideal să înlocuiești dulciurile cu fructe proaspete. 
  5. Se evită consumul băuturilor acidulate și alcoolice în timpul mesei, pentru o digestie bună.

Mai mult decât atât, se recomandă să mesteci foarte bine alimentele și să consumi apă între mese. Astfel, vei preveni balonarea și alte probleme legate de digestie.

Pentru menținerea stării de bine, se recomandă mișcarea. Câteva ore de plimbare în aer liber sunt recomandate și pentru sănătatea fizică, și pentru buna dispoziție.

Așadar, tu cum plănuiești să-ți menții sănătatea la parametri optimi în perioada care urmează?