Cum încurajează Grecia vaccinarea: Nu-ți faci booster-ul până în februarie, ai parte de restricții

Cum încurajează Grecia vaccinarea: Nu-ți faci booster-ul până în februarie, ai parte de restricții

Persoanele care nu au primit doza a treia de vaccin contra Covid-19 până la 1 februarie, nu vor putea avea acces în Grecia în locurile rezervate persoanelor vaccinate, a anunţat duminică ministrul grec al Sănătăţii Thanos Plevris.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat”, a declarat Plevris la postul de televiziune Ant1, informează Le Figaro

„Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a adăugat el. 

ADVERTISING

În Grecia există peste 7 milioane de persoane vaccinate dintr-un total de 11 milioane de locuitori. 

Mai mult de 3,9 milioane de persoane au primit a treia doză. În contextul creşterii numărului de infecţii din cauza variantei Omicron, guvernul a anunţat la 29 decembrie o nouă serie de restricţii între care interzicerea muzicii în baruri şi restaurante pentru a limita ieşirile pentru petreceri de Anul Nou. 

Telemunca în sectoarele public şi privat a ajuns de la 20% la 50%. Masca de tip FFP2 sau două măşti chirurgicale purtate una peste alta au devenit obligatorii pentru personalul din sectorul restaurări şi pentru a merge la supermarketuri sau cu transportul în comun. 

ADVERTISING

În total, 1.489.024 de infecţii au fost semnalate de la apariţia pandemiei în Grecia. 

Atena şi Salonic, cele două oraşe greceşti situate în nord, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării, sunt cele mai afectate de varianta Omicron, potrivit autorităţilor. 

Pe 14 decembrie, ele au anunţat un record de 130 de decese în 24 de ore. Numărul zilnic de decese a coborât imediat sub 100.

Sâmbătă, 65 de decese din cauza Covid-19 au fost înregistrate, în total fiind 21.328 de morţi. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇