Personalul medical și cei peste 60 de ani din Israel fac și a patra doză de vaccin antiCOVID

Personalul medical și cei peste 60 de ani din Israel fac și a patra doză de vaccin antiCOVID

Israelul va oferi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 locuitorilor în vârstă de peste 60 de ani şi personalului medical, a anunţat duminică prim-ministrul Naftali Bennett, în plină creştere a contaminărilor cu varianta Omicron a coronavirusului.

Vorbind într-o conferinţă de presă pe tema pandemiei, Bennett a precizat că Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul pentru administrarea dozei a patra, după ce în urmă cu două zile o autorizase pentru persoanele vulnerabile, transmit AFP şi Reuters.

„Valul Omicron este aici şi trebuie să ne protejăm”, a subliniat şeful guvernului.

Autorităţile sanitare au dat joi undă verde pentru vaccinarea cu doza a patra a persoanelor imunodeprimate.

La scurt timp după debutul vaccinării acestor persoane, directorul din Ministerul Sănătăţii, Nachman Ash, a autorizat administrarea imediată a unei a patra doze rezidenţilor din căminele pentru vârstnici şi pacienţilor din secţiile de geriatrie.

Pe de altă parte, în Israel a ajuns joi un prim transport de pilule anticoronavirus de la Pfizer.

În ultimele zile a fost consemnată o creştere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19, care nu se traduce însă, cel puţin deocamdată, într-o creştere marcantă a spitalizărilor.

Duminică, autorităţile au raportat 4.206 de cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

„Putem previziona 5.000 de cazuri noi pe zi în curând”, a atenţionat Bennett, reiterând apelul la vaccinarea masivă a adulţilor şi copiilor.

Într-o ţară cu 9,2 milioane de locuitori, în care peste jumătate din populaţie a primit doza a treia booster, cazurile grave se concentrează în prezent în rândul persoanelor nevaccinate, indică datele făcute publice de autorităţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇