COVID-19 circula în Italia încă din noiembrie 2019, arată un nou studiu

COVID-19 circula în Italia încă din noiembrie 2019, arată un nou studiu

COVID-19 a circulat în Italia la sfârşitul lui noiembrie 2019, cu trei luni înainte ca primul caz să fie depistat, arată un nou studiu, citat de Bloomberg.

Analiza a fost efectuată pe un test preluat de la un copil de 4 ani, care avea probleme respiratorii şi voma, pe 30 noiembrie 2019. A doua zi a dezvoltat o erupţie şi boala a fost confundată cu rujeola. 

Testul, observat câteva luni mai târziu, a arătat că cel mic a suferit de coronavirus, potrivit studiului cercetătorilor de la Univeristatea din Milano şi publicat de Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor

ADVERTISING

Cercetătorii au analizat teste orofaringiene colectate între septembrie 2019 şi februarie 2020 de la 39 de oameni şi unul pozitiv la COVID-19. 

"Această descoperire are o importanţă epidemiologică, deoarece ne extinde cunoştinţele privind calendarul şi cartarea căilor de transmisie SARS-CoV-2", au scris cercetătorii.

"Răspândirea pe termen lung, nerecunoscută a SARS-CoV-2 în nordul Italiei ar ajuta la explicarea, cel puţin parţial, a impactului devastator şi a evoluţiei rapide a primului val de COVID-19 în Lombardia". 

ADVERTISING

Un studiu din iunie a arătat de asemenea prezenţa COVID-19 în sistemele de canalizare din Milano şi Torino la începutul lui decembrie 2019.

Medicii din Milano au vorbit şi despre o "pneumonie ciudată" la pacienţi în aceeaşi lună. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇