Centrul de vaccinare din Lugoj este pustiu. Aici oamenii refuză să se programeze, în timp ce alții așteaptă săptămâni întregi să se imunizeze

Centrul de vaccinare din Lugoj este pustiu, oamenii refuză să se programeze și astfel 900 de doze de ser AstraZeneca așteaptă să fie folosite, dar fără succes.

Și astfel se face că aici centrul este pustiu, în timp ce în alte zone din țară oamenii așteaptă și câteva săptămâni pe listele de așteptare, conform Opinia Timșoarei.

La Lugoj,  la sala de sport Lavinia Milosovici, autoritățile au organizat două fluxuri de vaccinare. Unul pentru imunizarea cu AstraZeneca și unul pentru rapelul cu Pfizer.

ADVERTISING

Aici ar putea fi vaccinate zilnic peste 100 de persoane zilnic, cu prima doza din vaccinul produs de compania britanica, dar nu se întâmplă acest lucru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autoritățile spun că încearcă să îi facă pe oameni să se programeze, dar că nu au succes.

Am rugat Direcţia de Asistentă Socială să se deplaseze în comunităţile în care absenţa este vădită la vaccinare. Din păcate, oamenii nu vor. Am înfiinţat un birou special prin care am pus la dispoziţia cetăţenilor o persoană care face programări în locul lor pentru cei care nu au posibilitatea să facă programări„ explică primarul Lugojului, Claudiu Buciu.

Și nu doar aici se întâmplă acest lucru. Și la centrele din Sag, Giroc sau Mosnita Noua sunt zeci de locuri libere, iar la Jimbolia sunt peste 200 de locuri libere.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇