Cei care folosesc Ozempic, un medicament pentru pierderea în greutate, au vise intense, cu vedete

Cei care folosesc Ozempic, un medicament pentru pierderea în greutate, au vise intense, cu vedete

Ozempic este unul dintre noile şi puternicele medicamente pentru slăbit care au făcut adevărate furori în ultimele luni. Dar Ozempic şi alte medicamente similare fac mai mult decât să ajute oamenii să-şi mute găurile de la curea şi să intre în ţinutele vechi: mulţi raportează vise nocturne bizare, vii şi straniu de realiste, care nu seamănă deloc cu visele lor din trecut, scrie The Wall Street Journal.

„Visele Ozempic” pe care aceştia le-au raportat sunt de-a dreptul trăsnite. Din aventurile pe care oamenii le-au trăit în vis şi despre care apoi au povestit pe grupurile de pe reţelele sociale nu lipsesc vedetele.

ADVERTISING

Unii au visat că fac parte din distribuţia unor seriale celebre, alţi că se pregăteau pentru jefuirea unui muzeu împreună cu Jennifer Lopez şi Ben Affleck. "Îţi port copilul", îşi aminteşte o femeie că i-a spus în vis lui Dwayne "The Rock" Johnson, despre care credea, judecând după reacţia lui, că este deschis la ideea de a le fi unite familiile.

Chery McLemore s-a bucurat recent să privească o paradă de vaci şi tauri la o licitaţie de vite alături de actorul Matthew McConaughey. Apoi, acesta a vrut să se urce pe o mică lamă de companie pe care ea o adusese şi a trebuit să ridice vocea pentru a-i spune actorului să se oprească. "Bine, poţi să rămâi cu lama ta, eu plec!", a ţipat la ea McConaughey înainte de a pleca în trombă. Apoi, doamna McLemore s-a trezit. Excursia ei la o licitaţie de vite alături de unul dintre bărbaţii importanţi de la Hollywood a fost doar unul dintre visele pe care doamna le-a avut din februarie, de când a început să ia unul dintre noile şi puternicele medicamente pentru slăbit care au devenit atât de căutate în ultimele luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceşti adevăraţi ochelarii virtuali puşi peste noapte sunt un efect secundar al acestor medicamente precum Ozempic şi Wegovy de la Novo Nordisk A/S şi Mounjaro de la Eli Lilly & Co.

Companiile au dezvoltat iniţial aceste medicamente, care necesită injecţii săptămânale, pentru a trata diabetul, dar au descoperit apoi că sunt mult mai bune decât vechile medicamente de slăbit pentru a-i ajuta pe oameni să piardă în greutate, cu riscuri controlabile.

Food and Drug Administration, agenţia de reglementare a medicamentelor din SUA, a aprobat Wegovy pentru pierderea în greutate, în timp ce Mounjaro, tratament pentru diabet, este în curs de examinare pentru această utilizare. Ozempic, care are acelaşi ingredient principal ca Wegovy, este aprobat pentru tratarea diabetului, dar este utilizat pe scară largă pentru pierderea în greutate.

ADVERTISING

Ce spun medicii și companiile producătoare

O purtătoare de cuvânt a Novo Nordisk a confirmat că firma a primit rapoarte despre vise anormale în rândul utilizatorilor de Ozempic şi Wegovy, dar nu există suficiente informaţii pentru a stabili dacă medicamentele sunt cele care le provoacă visele. O purtătoare de cuvânt a Eli Lilly a refuzat să comenteze rapoartele privind visele ciudate în rândul utilizatorilor de Mounjaro.

Dr. Caroline Apovian, profesor de medicină la Harvard Medical School şi co-preşedinte al unui centru de pierdere în greutate la Brigham & Women's Hospital din Boston, suspectează că visele sunt legate de modul în care acţionează medicamentele, care stimulează producţia unui hormon intestinal ce are receptori în creier. Medicamentele ar putea, de asemenea, să crească cheltuielile energetice (arderile) ale unui utilizator în timpul somnului, ceea ce ar putea contribui la visele vii, a explicat ea.

De asemenea, este posibil ca medicamentele să îi ajute pe utilizatori să îşi amintească vise pe care poate că le au în mod normal, dar pe care obişnuiau să le uite, a declarat Deirdre Leigh Barrett, cercetător în domeniul viselor la Harvard Medical School şi autor al cărţii "Pandemic Dreams".

În ceea ce priveşte acele apariţii ale invitaţilor celebri, dr. Barrett spune că este puţin probabil ca acestea să fie specifice medicamentelor. Ea crede că postările pe reţelele sociale despre celebrităţi în vise ciudate ar putea să-i determine pe alţii să răspundă cu amintiri similare.

Şi alte medicamente au fost recunoscute că provoacă vise ciudate sau impresia că sunt foarte reale. Antidepresivele, inclusiv Paxil şi medicamentul pentru renunţarea la fumat Chantix, sunt asociate cu vise anormale. Prospectele medicamentelor îi sfătuiesc pe medici să ia în considerare ajustarea dozei, dacă pacienţii au vise ciudate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇