Ceaiuri care îți vor face iarna mai călduroasă și mai plăcută

Ceaiuri care îți vor face iarna mai călduroasă și mai plăcută

Care sunt aromele tale preferate în timpul iernii? Condimentele – cum ar fi scorțișoara, cardamomul și cuișoarele – adaugă o căldură deosebită deserturilor, mâncărurilor și ceaiului. Iar fructele coapte de sezon – precum perele și rodiile – cântă alături de aromele înțepătoare de portocale și citrice. 

Ceaiurile inspirate de iarnă prezintă unele dintre cele mai bune combinații de mirodenii și fructe, care nu sunt doar delicioase, ci servesc ca un adaos cald la rutina zilnică. Aceste luni pot fi răcoroase, iar o cană fierbinte de ceai este una dintre cele mai bune modalități de a vă încălzi și de a vă reface energia și mintea. Iată câteva ceaiuri inspirate de iarnă, care pot servi ca un minunat energizant de după-amiază, un desert după cină sau chiar un tratament calm și împrospătător înainte de culcare.

ADVERTISING

De ce este important să bei ceai iarna? 

Nu există o perioadă mai bună a anului pentru a bea ceai decât iarna. Zilele mai scurte, temperaturile de îngheț și lipsa luminii solare pot duce la o stare generală mai anostă, la obiceiuri alimentare proaste, la stagnare și, bineînțeles, corpul nostru prezintă un risc mai mare de a contacta o infecție virală și bacteriană în timpul iernii. Cu toate acestea, consumul de ceai în această perioadă îți va cuprinde interiorul corpului cu vitalitate,  căldură, confort, nutrienți și compuși bogați. 

ADVERTISING

Ceaiuri pe care ți le recomandăm în această iarnă

Ceai negru Earl Grey - Una dintre notele emblematice din Earl Grey este bergamota, care provine dintr-un citric dulce și parfumat de portocale. Este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lumea occidentală și poate fi savurat cu adaos de lapte și zahăr. Dacă doriți să intensificați aroma de citrice de iarnă, adăugați o felie de portocală sau de lămâie în ceașca de ceai. În plus, ceaiul negru poate înlocui cu succes cafeaua deoarece conține cafeină, însă în concentrații mai mici. 

ADVERTISING

Ceaiuri medicinale - Pe lângă faptul că sunt delicioase, unele ceaiuri medicinale au proprietăți de promovare a sănătății. De fapt, ceaiurile medicinale au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni de sute de ani. Pe timpul iernii, când imunitatea este în general mai scăzută, aceste ceaiuri pot ajuta la creșterea acesteia, în timp ce te bucuri de gusturi și arome deosebite. De exemplu, ceaiul medicinal din flori de soc poate ajuta în tratarea stărilor de gripă, răceala, febrile și sinuzitelor. 

Ceaiuri de fructe - Acestea pot provoca o adevărată simfonie de arome care îți vor oferi o doză importantă de relaxare și bună dispoziție în această perioadă geroasă. De asemenea, ceaiurile de fructe pentru infuzie conțin diferite substanțe nutritive. După ce sunt înmuiate în apă clocotită, substanțele nutritive conținute vor fi eliberate și ulterior absorbite de corpul tău. 

Un ceai fierbinte servit învelit într-o pătură caldă și confortabilă te ajută să te bucuri de zilele reci și scurte. De asemenea, multitudinea de nutrienți din ceai ajută la revitalizare și organismul tău poate să treacă peste toate afecțiunile de iarnă. 

Indiferent dacă faci parte din categoria iubitorilor de ceai sau bei doar ocazional, o ceașcă obișnuită de ceai este un excelent companion de iarnă și te poate ajuta să te menții sănătos pe toată durata iernii, în multe feluri! Poți achiziționa online, de la Vedda, o multitudine  selecții de ceaiuri, capabile să satisfacă orice gusturi!