De ce e bine să înoţi în apă rece

De ce e bine să înoţi în apă rece

A înota în apă rece ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, printre care reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, arată o nouă cercetare.

Oamenii de știință au analizat peste 100 de studii anterioare, concluzionând că o astfel de activitate este mai degrabă benefică. Au fost observate efecte inclusiv asupra ”grăsimii brune” (cea numită brună), care ajută la arderea caloriilor.

Țesutul adipos brun (BAT) este o grăsime corporală bună, care este activată de frig. Când temperatura e joasă, atunci se ard calorii pentru a menţine temperatura corpului. Acest țesut este diferit de grăsimea albă ”rea”, care stochează energie.

ADVERTISING

Prin urmare, o astfel de activitate ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, au concluzionat ei, conform IFL Science.

Cercetătorii de la UiT The Arctic University of Norway şi de la Spitalul Universitar din Norvegia de Nord, autorii studiului publicat în International Journal of Circumpolar Health, au avertizat însă că înotul în apa îngheţată implică şi riscuri, cum ar fi hipotermia şi probleme cardiace şi pulmonare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇