Câți copii și adolescenți au fost raportați în România ca infectați cu noul coronavirus

Câți copii și adolescenți au fost raportați în România ca infectați cu noul coronavirus

Numărul total al copiilor și adolescenților care s-au infectat cu noul coronavirus în România de la începutul pandemiei și până azi este de aproape 4.500.

Mai exact, pe platforma de date a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au fost înregistrați până luni, 17 august, 4.446 de copii și tineri cu vârste de până la 19 ani, conform informațiilor furnizate la solicitarea SpotMedia.ro de Veronica Zoicaș, de la Biroul de comunicare al INSP.

Astfel, pe platforma de date a INSP, ”numărul infectărilor la grupa 0-9 ani este de 1.759, iar la grupa 10-19 ani este 2.687 (cifrele reprezintă totalul de la începutul pandemiei până azi, 17 august)”, ne-a transmis aceasta.

ADVERTISING

Din fericire, ”nu s-au înregistrat decese la niciuna dintre grupe”, a adăugat Veronica Zoicaș.

Raportând la numărul total de cazuri înregistrat în România de la începutul pandemiei (71.194), reiese că procentul de copii si adolescenți confirmați cu Covid-19 este de circa 6,24%.

Am trecut de 3.000 de decese de Covid în România. Peste 10% din testele făcute sunt pozitive, avem un nou record negativ la Terapie Intensivă (Infografice)

Informațiile au fost solicitate în contextul în care Guvernul și partenerii sociali discută în această perioadă despre diversele scenarii posibile privind începerea anului școlar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

INSP nu ne-a putut furniza datele defalcate pe categorii precum rural/urban sau la nivelul fiecărui județ în parte, răspunsul la aceste întrebări fiind unul singur: ”Nu se raportează defalcat pe grupe de vârstă și județe”.

Marți dimineață, INSP a publicat o nouă serie de date, valabile pentru săptămâna anterioară. Documentul poate fi vizualizat AICI și include graficul de mai jos:

cazuri-coronavirus-România
Foto: INSP

Rafila crede că 500.000 de români au avut deja coronavirus, dar imunizarea în masă durează ani de zile și doar cu vaccin

ADVERTISING

Tătaru, despre testarea pentru coronavirus la nivel național: Din 4.000 de probe, avem o imunizare de doar 2%


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇