Tătaru, despre testarea pentru coronavirus la nivel național: Din 4.000 de probe, avem o imunizare de doar 2%

Tătaru, despre testarea pentru coronavirus la nivel național: Din 4.000 de probe, avem o imunizare de doar 2%

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, luni, despre studiul național de seroprevalență, care a început în iunie.

Tătaru a spus că din cele 4.000 de probe s-a putut observa o imunizare de doar 2% a populației.

”Experiențele fiecărei pandemii au arătat conviețuirea un an jumătate, poate chiar doi. Se lucrează la vaccin. În iunie, am început să facem testul de seroprevalență. Din cele 4.000 de probe, am putut observa o imunizare de doar 2%. Nerespectarea unor reguli ne face să trecem prin boală cu o imunizare foarte mică. Precauțiile rămân de bază (…)

ADVERTISING

Lista județelor unde e restricționat programul teraselor și al cluburilor a fost extinsă. Persoanele care sosesc din şase regiuni ale Spaniei vor sta în carantină

Sunt mai multe state care au anunțat studii pentru descoperirea vaccinului. La nivelul UE, avem discuții cu mai multe firme, vor intra în faza trei la finalul anului. Sperăm ca pe piată să-l găsim măcar în a doua jumătate a anului viitor. Nu avem informații exacte că vaccinul rusesc ar fi testat, patentat, pentru a-l folosi”, a afirmat Tătaru, luni seara, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Rafila crede că 500.000 de români au avut deja coronavirus, dar imunizarea în masă durează ani de zile și doar cu vaccin 

Ministrul a adăugat că, în aceste momente, zonele ”roșii” ale țării sunt:

  • Argeș,
  • Prahova,
  • Brașov,
  • Dâmbovița,
  • Ilfov,
  • București,
  • Iași,
  • Galați,
  • Vâlcea,
  • Vaslui.

Acestea sunt în special focare prin căminele de bătrâni sau asistați social, după cum a punctat Tătaru.

China a aprobat patentul unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare

”Sunt anumite focare instituționalizate sau care se constituie la întoarcerea din concediu sau la muncă. Transportul de navetiști face ca transmiterea să se facă accentuat”, a mai spus ministrul.

ADVERTISING

733 de cazuri noi

Amintim că, luni, GCS a anunțat 733 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, de la începutul pandemiei, în România, au fost depistate 71.194 de cazuri de infecții.

Dintre acestea, 32.759 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.029 au murit. 8.072 au fost pacienți asimptomatici care au fost externați la 10 zile după depistare.

În diaspora sunt 5.902 de cetățeni români confirmați cu COVID, din care 123 au murit și 338 au fost declarați vindecați.

Am trecut de 3.000 de decese de Covid în România. Peste 10% din testele făcute sunt pozitive, avem un nou record negativ la Terapie Intensivă (Infografice)

Citește cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇