Britanicii sub 40 de ani vor putea alege alt vaccin în afară de AstraZeneca

Britanicii sub 40 de ani vor putea alege alt vaccin în afară de AstraZeneca

Adulții din Marea Britanie care au sub 40 de ani vor avea de ales între vaccinul AstraZeneca și celelalte disponibile în această țară.

Decizia autorităților sanitare din Regat vine după ce s-a stabilit că în cazuri foarte rare acest ser poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Până acum, în Marea Britanie au fost depistate 242 de astfel de reacții adverse, după administrarea a 28,5 milioane de doze.

Astfel, deși este clar că riscurile sunt foarte scăzute, autoritățile britanice au luat această decizie, având în vedere că la acest moment țara înregistrează un număr scăzut de infecții noi și are disponibile și alte vaccinuri, potrivit BBC.

ADVERTISING

Măsura se dorește a spori încrederea populației în vaccinare și astfel și cei care au evitat AstraZeneca să meargă să se imunizeze.

”Pe măsură ce situația cauzată de COVID-19 reintră sub control, am recomandat ca toți adulții între 18 și 39 de ani, care nu au afecțiuni preexistente, să poată alege între AstraZeneca și celelalte vaccinuri, atât timp cât există stocuri suficiente și acest lucru nu produce întârzieri în campania de vaccinare”, a explicat profesorul Wei Shen Lim, de la Comisia de Vaccinare și Imunizare.

ADVERTISING

Celelalte vaccinuri folosite în Marea Britanie sunt Moderna și Pfizer.

Marea Britanie preconizează că, până la finalul lui iulie, toți adulții vor fi putut fi vaccinați cel puțin cu prima doză.

Citește și alte articole despre campania de vaccinare anti-COVID din Marea Britanie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇