Avertisment OMS: Fără vigilență, situația din India se poate repeta oriunde

Avertisment OMS: Fără vigilență, situația din India se poate repeta oriunde

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cere statelor occidentale să nu lase garda jos și să ia măsuri de limitare a cazurilor de COVID-19, pentru că o situație ca aceea din India poate declanșa o furtună în orice sistem de sănătate.

”Există în continuare o provocare uriaşă în ţări în care măsurile de protecţie individuală au fost relaxate sau în care au loc adunări în masă sau în care există variante mai contagioase ori în care acoperirea vaccinală este în continuare slabă. Acest lucru poate provoca o furtună perfectă în sistemul de sănătate al oricărei ţări”, a avertizat, joi, directorul OMS Europa Hans Kluge.

ADVERTISING

Acesta a precizat că ”măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori hotărâtori” în oprirea pandemiei COVID-19, în contextul în care apariţia unor îmbolnăviri în Europa scade ”în mod semnificativ pentru prima oară după două luni”.

Varianta indiană - B 1.617 - a fost descoperită în 17 ţări, inclusiv în mai multe ţări din Europa.

Această variantă a fost etichetată drept o ”variantă de interes” şi nu ”variantă îngrijorătoare” - o denumire care indică faptul că o mutaţie este mai periculoasă.

ADVERTISING

Reamintim că un laborator de analize din oraşul Sfântu Gheorghe a identificat o variantă „indiană” a noului coronavirus, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇