Avem record de români vaccinați în 24 de ore, dar suntem departe de cifra cu care s-a lăudat Cîțu

Avem record de români vaccinați în 24 de ore, dar suntem departe de cifra cu care s-a lăudat Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că de azi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de oameni pe zi, încurajându-i pe români să se imunizeze. Se pare însă că suntem departe de acest prag.

Marți, până la ora 17:00, în România au fost vaccinați 76.590 de oameni, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Este cea mai mare cifră înregistrată în 24 de ore de la începutul campaniei de vaccinare în țara noastră.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

O posibilă explicație pentru faptul că, deși capacitate există, ea nu e egalată de vaccinarea din teren, poate fi reticența românilor la AstraZeneca.

Astăzi, cei mai mulți - 58.050 - au fost vaccinați cu Pfizer, în timp ce cu AstraZeneca doar 9.796. Cu Moderna au fost imunizați 8.744, însă e de precizat că din acest ser avem cele mai mici stocuri.

119 dintre cei vaccinați astăzi au avut reacții adverse comune și minore.

În total, 906.506 români au fost vaccinați de la debutul campaniei cu o doză și 1.466.149 cu două doze.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!