Autoritățile medicale americane avertizează: Nu mai sărutați puii de găină!

Autoritățile medicale americane avertizează: Nu mai sărutați puii de găină!

Te-ai uitat lung la un pui de găină și ai simțit nevoia de nestăpânit să-l săruți? Nu? Ei bine, această nevoie se pare că e foarte prezentă printre americani, care nu-i prea rezistă.

Ceea ce a făcut ca Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA să emită o avertizare către americani, să renunțe urgent la această practică, deoarece îi pune în pericol, chiar letal, în unele cazuri.

De vină e Salmonella, pe care păsările o poartă. Oricât ar părea de ciudat, nici nu e prima oară când forul emite o astfel de avertizare, relatează IFL Science. S-a mai întâmplat în 2018, dar și în urmă cu o lună. Practic, e a doua oară anul acesta când CDC avertizează populația să renunțe la această practică.

ADVERTISING

Citește și Lot de ouă contaminate cu Salmonella, retrase din comerț

Dacă în mai erau 163 de cazuri de infectare cu Salmonella, acum sunt 474 în 46 de state, inclusiv 103 spitalizări și un deces. Și cu siguranță sunt mult mai multe cazuri care nu au ajuns în atenția medicilor.

77% dintre persoanele infectate au venit în contact cu pui înainte să se îmbolnăvească.

În astfel de cazuri, pacienții resimt diaree, febră, crampe stomacale. Un preț mare de plătit pentru a atinge sau a săruta un pui, avertizează CDC.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar cei mai afectați sunt copiii. Unul dintre trei pacienți e un copil cu vârsta de până la cinci ani, arată statisticile.

Vezi și Reguli practice din bucătărie, pe care românii se pare că nu le știu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇