Lot de ouă contaminate cu Salmonella, retrase din comerț

Lot de ouă contaminate cu Salmonella, retrase din comerț

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella.

Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare de ouă din Bucureşti.

"Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis.

Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare",se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecţii alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

"ANSVSA desfăşoară verificări în permanenţă pentru a asigura consumatorilor un comerţ civilizat, cu produse sigure, controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", se mai arată în comunicatul transmis de instituţie. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇