Austria lasă medicii de familie să decidă cine trebuie să fie vaccinat cu prioritate

Austria lasă medicii de familie să decidă cine trebuie să fie vaccinat cu prioritate

Austria a renunţat la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinarea antiCovid şi a lăsat acum la latitudinea medicilor de familie să decidă cine trebuie să fie imunizat cu prioritate.

„Acum campania de vaccinare începe cu adevărat”, a declarat joi ministrul austriac al Sănătăţii Wolfgang Mückstein, informează dpa.

El a spus de asemenea că aşteaptă ca Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe în curând vaccinul anti-coronavirus produs de BioNTech/Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

ADVERTISING

Până acum, în jur de 40 la sută dintre austriecii cu vârste peste 16 ani au fost inoculaţi cu cel puţin o doză de vaccin antiCovid.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că guvernul va decide săptămâna viitoare asupra renunţării la obligativitatea de a purta mască de protecţie.

Au fost redeschise barurile și hotelurile

În Austria, lockdown-ul a fost înăsprit şi relaxat în anumite momente în ultimele şase luni, însă începând de miercuri barurile şi hotelurile pot primi clienţi, ceea ce ar trebui să ajute la repornirea turismului, sector economic cheie în această ţară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Teatrele, sălile de cinema, muzeele şi sălile de sport vor putea de asemenea să primească clienţi. Multe dintre magazinele neesenţiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

Însă, pentru a putea redeschide, patronii multor stabilimente trebuie să facă dovada că angajaţii sunt vaccinaţi, au fost testaţi negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus.

De asemenea, există în continuare restricţii în ceea ce priveşte capacitatea şi numărul de persoane care se pot aduna.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇