Au fost raportate în România cazuri de tromboză după vaccinare? Ce a răspuns Gheorghiță

Au fost raportate în România cazuri de tromboză după vaccinare? Ce a răspuns Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că pe teritoriul României nu au fost raportate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinarea anti-COVID.

El a dat asigurări că astfel de situaţii nu ar putea trece neobservate, dacă s-ar întâmpla.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinare cu niciunul dintre tipurile de vaccinuri pe care le folosim. E puţin probabil ca aceste informaţii să treacă neobservate, neraportate, să nu fie aduse în atenţia autorităţilor sau în spaţiul public. 

Sunt convins că există un număr de reacţii adverse minore, comune care nu sunt raportate, însă reacţiile severe totdeauna sunt raportate sau ele, chiar dacă există o întârziere legată de documentarea medicală a cazului, sunt raportate atât de către colegii profesionişti din domeniul sănătăţii cât şi de pacienţi sau de aparţinători”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ceea ce priveşte decizia autorităţilor din Danemarca de a renunţa la folosirea serului Johnson&Johnson, medicul a arătat că aceasta „vine ca urmare a situaţiei epidemiologice şi anume una foarte bună şi disponibilitatea unui număr suficient de doze de la celelalte tipuri de vaccin”.

Gheorghiţă a arătat că fiecare ţară îşi ia în calcul toate argumentele pro şi contra atunci când ia o decizie de suspendare sau renunţare la folosirea unui anumit tip de ser.

Gheorghiță nu a uitat să menționeze că atât autorităţile europene de reglementare, cât şi cele americane au decis că beneficiile serului Johnson&Johnson sunt mai mari decât riscurile.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!