AstraZeneca anunță că va livra mai puține vaccinuri în UE decât anticipa, în primă fază

AstraZeneca anunță că va livra mai puține vaccinuri  în UE decât anticipa, în primă fază

Compania AstraZeneca a transmis că primele livrări ale vaccinului anti-COVID pe care îl dezvoltă cu Universitatea Oxford vor fi, în primă fază, mai scăzute pentru Uniunea Europeană decât a fost anticipat, din cauza unei probleme în producţie.

Vestea vine după ce joi s-a produs un incendiu uriaș la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

ADVERTISING

Atunci, reprezentanții companiei susțineau că producția nu va fi afectată.

Un purtător de cuvânt a anunţat într-un comunicat: „Volumele iniţiale vor fi mai mici decât a fost anticipat la început din cauza randamentului redus la o unitate de producţie”.

„Vom livra zeci de milioane de doze în lunile februarie şi martie pentru Uniunea Europeană, pe măsură ce continuăm să intensificăm volumul producţiei”, a adăugat el, fără a da detalii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O decizie privind aprobarea UE a vaccinului este aşteptat să fie luată la finalul lunii ianuarie.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt aprobate pentru utilizare vaccinurile anti-Covid dezvoltate de Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇