Aproape 2.000 de studenți la Medicină se alătură, ca voluntari, cadrelor sanitare din prima linie

Aproape 2.000 de studenți la Medicină se alătură, ca voluntari, cadrelor sanitare din prima linie

Aproape 2.000 de studenți voluntari se alătură cadrelor sanitare din prima linie, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă într-o postare pe pagina de Facebook.

”Ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astăzi, 24 noiembrie 2020, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus”, scriu reprezentanții DSU.

ADVERTISING

720 de voluntari au fost repartizați deja

Potrivit acestora, cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe.

”În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară”, se mai arată în postare.

Aproape 2000 de studenți voluntari, alături de cadrele sanitare din prima linie!Ca urmare a intrării în vigoare a OUG...

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Tuesday, November 24, 2020
ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇