Andrei Baciu anunță că un grup de experți va analiza situația raportării deceselor

Andrei Baciu anunță că un grup de experți va analiza situația raportării deceselor

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că un grup de experţi va analiza situaţia raportării persoanele decedate în urma infecţiei cu noul coronavirus.

„Există un grup de experţi care va analiza toate aceste chestiuni şi sperăm noi că în termenul cel mai scurt va putea să explice toate aceste nelămuriri. (…) Trebuie să proceseze toate datele şi important este ca tot acest grup de lucru să poată să vină cu o analiză serioasă, fără dubii, astfel încât lucrurile să fie clare pentru absolut oricine”, a afirmat Baciu la Digi 24.

El a spus că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se ocupă de aceste platforme, care „nu pot fi modificate” şi care sunt gestionate la „cel mai înalt nivel”.

ADVERTISING

CONTEXT

În presă au apărut informații privind existența unui grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătății care să cerceteze chestiunea raportării deceselor provocate de COVID. Asta, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind cifrele reale ale morților provocate de coronavirus.

După ce informația a apărut în presă, premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, într-o conferință, că l-a rugat pe Andrei Baciu să se intereseze dacă acest grup de lucru există sau nu.

Apoi, prim-ministrul a spus că a ”primit confirmarea” că acest grup de lucru nu există.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă, la câteva ore după această declarație, SpotMedia.ro a obținut un document semnat de Andreea Moldovan (fost secretar de stat în MS, demisă odată cu Vlad Voiculescu) care pare să ateste înființarea grupului.

Întrebat, duminică seara, dacă există acest document, Andrei Baciu a precizat că STS se ocupă de înregistrarea deceselor de COVID și că le-a cerut celorlalți secretari de stat să-i spună dacă știu sau nu despre existența acestui grup.

Astfel, el a aflat – de la o singură persoană – că există o intenție de formare a acestui grup.

ADVERTISING




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇