Simţi că te îngraşi şi de la aer? Poate fi adevărat

Simţi că te îngraşi şi de la aer? Poate fi adevărat

Sunt persoane care spun că se îngrașă și de la aer, iar un studiu a arătat că, într-un fel, acest lucru chiar e o realitate. E adevărat, însă, că e vorba despre aerul poluat.

O cercetare realizată la Universitatea din Michigan, SUA, a demonstrat că au de suferit cu siguranță femeile cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, scrie Science Daily.

Expuse la aer poluat pe termen lung, în special cu niveluri crescute de particule fine, dioxid de azot și ozon, acestea au prezentat creșteri în dimensiunea corpului, a explicat Xin Wang, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan și autor coordonator al lucrării.

ADVERTISING

Datele au provenit de la 1.654 de femei din cadrul Study of Women’s Health Across the Nation, femei cu vârsta medie de aproape de 50 de ani, monitorizate între anii 2000 și 2008.

Cercetătorii au analizat legăturile între poluarea din zona în care locuiau și dimensiunea corpului subiecților, ținându-se cont și de activitatea fizică.

Studiul a concluzionat că expunerea la aerul poluat a fost asociată cu un nivel mai crescut de grăsime corporală în rândul femeilor de vârstă mijlocie. Spre exemplu, grăsimea corporală era mai crescută în cazul acestora cu 4,5% sau aproximativ 1,17 kilograme.

ADVERTISING

Totuși, având în vedere că studiul s-a concentrat pe femeile de vârstă mijlocie, rezultatele nu pot fi generalizate la bărbați sau femei de alte vârste, a explicat autorul cercetării publicate în jurnalul Diabetes Care.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇