Adulţii cu ADHD au risc dublu de boli cardiovasculare

Adulţii cu ADHD au risc dublu de boli cardiovasculare

ADHD, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, o boală care afectează deopotrivă copiii și adulții, din păcate nu vine singură. Oamenii de știință au descoperit că cei cu ADHD prezintă și un risc mai mare de a suferi de boli cardiovasculare.

Un studiu realizat în Suedia a arătat că persoanele diagnosticate cu ADHD prezintă un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticate cu toate tipurile de boli cardiovasculare, comparativ cu cele fără această afecțiune, scrie Medical News Today.

Cercetarea realizată recent la nivel național și publicată în World Psychiatry arată că persoanele cu ADHD au prezentat un risc crescut de boli cardiovasculare în comparație cu cele fără acest diagnostic, chiar și după luarea în considerare a factorilor cardiovasculari.

ADVERTISING

”Studiul este uriaș, cu o urmărire îndelungată și, chiar și luând în considerare potențialele erori în menținerea unei bănci de date atât de mari, studiul sugerează cu siguranță că ADHD este asociat cu o posibilă dublare a riscului de boli cardiovasculare (CVD)”, a explicat dr. Carl Lavie, cardiolog la University of Queensland School of Medicine din Australia, implicat în studiu.

Persoanele cu ADHD au adesea afecțiuni psihologice concomitente, cum ar fi anxietatea și depresia, dar și afecțiuni fizice, cum ar fi obezitatea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, este cunoscut faptul că obezitatea este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, astfel că asocierea dintre cele două afecțiuni nu este chiar o surpriză.

Studii anterioare au arătat că diverse afecțiuni psihice, cum ar fi autismul, tulburările de anxietate și depresia, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇