Adulții cu ADHD au un risc de două ori mai mare de a fi dependenți de substanțe

Adulții cu ADHD au un risc de două ori mai mare de a fi dependenți de substanțe

Un studiu recent a scos la iveală faptul că adulții care suferă de ADHD sunt de două ori mai predispuși de a deveni dependenți de substanțe.

Motivul: anxietățile și depresia, la care sunt de trei ori mai predispuși decât restul oamenilor, relatează IFL Science.

Cercetarea, realizată pe aproape 7.000 de subiecți din Canada, a inclus și 207 participanți cu ADHD. Chiar dacă eșantionul celor diagnosticați cu ADHD a fost mic, fiecare al treilea dintre aceștia avusese în viață un episod de dependență: alcoolism sau abuz de droguri,

ADVERTISING

Acești oameni tind să încerce să găsească rezolvarea anxietății și depresiilor, dar și a simptomelor specifice de ADHD, în substanțe, de la vârste mici, ceea ce face problema să devină una severă la maturitate, după cum a explicat unul dintre autorii studiului, Senyo Agbeyaka.

Vezi și ADHD-ul la adulți, adesea neidentificat, vine la pachet cu o serie întreagă de boli

ADHD este asociată adesea cu boli ale ficatului, tulburări ale somnului, obezitate, epilepsie și bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), dar și Parkinson, demență și boli cardiovasculare.

ADVERTISING

Citește și Un medicament s-a dovedit util în cazul adulților cu hiperactivitate: înlătură stările de visare, letargie și problemele de concentrare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇