Un medicament s-a dovedit util în cazul adulților cu hiperactivitate: înlătură stările de visare, letargie și problemele de concentrare

Un medicament s-a dovedit util în cazul adulților cu hiperactivitate: înlătură stările de visare, letargie și problemele de concentrare

Un medicament menit să stimuleze creierul s-a dovedit util și în cazul adulților cu deficit de atenție, hiperactivitate, acesta înlăturând o parte dintre stările de visare, alungând letargia și ajutând pentru o mai bună concentrare.

Stimulentul pentru creier se numește lisdexamfetamine și se comercializează deja sub numele de Vyvanse. Studiile realizate au arătat că înlătură aceste stări în proporție de 30%, se arată într-un raport publicat de Journal of Clinical Psychiatry și citat de Upi.

În plus, cei care le-au luat au avut o tendință diminuată de a amâna lucrurile, s-au ținut mai bine de ”to do list” și au reușit să-și prioritizeze mai bine activitățile. Chiar simptomele lor de ADHD au fost diminuate cu 40%.

ADVERTISING

Citește și Primul joc video-medicament pentru copiii cu ADHD. Medicii deja îl pot prescrie

Subiecții n-au mai avut la fel de des senzația de plictiseală, nu au mai avut probleme în a rămâne alerți și nu au mai dat semne de confuzie, se mai arată în raport.

La studiu au participat 76 de voluntari, care au primit ba o doză zilnică din medicament, ba placebo, timp de o lună. Starea lor a fost evaluată săptămânal și au fost supuși mai multor teste.

Ulterior, cele două grupe de voluntari au făcut schimb de tratament, confirmându-se practic concluziile și efectul tratamentului.

ADVERTISING

Vezi și Atâtea gânduri avem într-o zi! Și te mai întrebi de ce te doare capul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇