Academia Naţională de Medicină din Franţa recomandă ca vaccinurile antiCovid să devină obligatorii

Academia Naţională de Medicină din Franţa recomandă ca vaccinurile antiCovid să devină obligatorii

Academia Naţională de Medicină din Franţa a publicat marţi un comunicat în care afirmă că este indispensabil ca vaccinurile antiCovid să devină obligatorii pentru numeroase profesii şi ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei maladii.

Astfel de măsuri, spune Academia, reprezintă singura modalitate pentru a atinge „o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”, informează AFP.

Deja evocată în urmă cu câteva luni în Franţa, chestiunea obligativităţii vaccinale se lovea în acea perioadă de penuria de vaccinuri şi de incertitudini legate de nivelul lor de eficacitate.

ADVERTISING

"Dar, cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de Covid, vaccinurile omologate în prezent în Franţa îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală", a considerat instituţia franceză.

Imunizarea colectivă va fi greu de obținut

"Măsurile individuale şi colective (interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, carantină) sunt incapabile să controleze pe termen lung" durata epidemiei, care este "de temut, în special din punct de vedere social".

Or, "dinamismul campaniei de vaccinare se va lovi de obstacolul format din cei care ezită şi cei care se opun vaccinării", două categorii estimate fiecare la 15% din populaţia Franţei, a adăugat instituţia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, va fi "extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)".

Academia are rol consultativ, care se pronunţă în chestiuni de sănătate publică şi de etică medicală.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇