70% din populația adultă din UE este vaccinată complet

70% din populația adultă din UE este vaccinată complet

70% din populația adultă a Uniunii Europene este vaccinată complet împotriva coronavirusului, anunță marți Reprezentanța Comisiei Europene în România într-un comunicat.

Mai exact, peste 256 de milioane de adulți din UE au în prezent o schemă completă de vaccinare, potrivit sursei citate.

Comisia reamintește că și-a îndeplinit, înainte de termen, obiectivul privind livrarea: „să furnizeze statelor membre, până la sfârșitul lunii iulie, doze suficiente de vaccin pentru vaccinarea completă a 70 % din populația adultă din UE”.

ADVERTISING

Ursula von der Leyen spune că atingerea acestui prag este o mare realizare:

„Vaccinarea completă a 70% dintre adulții din UE deja din luna august este o mare realizare. Strategia UE de a avansa împreună dă rezultate și poziționează Europa în avangarda luptei mondiale împotriva COVID-19.

Însă pandemia nu s-a încheiat. Este nevoie să facem mai mult. Îi îndemn pe toți cei care pot fi vaccinați să se vaccineze. În plus, trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. Europa va continua să își sprijine partenerii în acest efort, în special țările cu venituri mici și medii”, a declarat șefa CE, Ursula von der Leyen, citată în comunicat.

ADVERTISING

La rândul său, comisarul pentru Sănătate dă asigurări că eforturile de vaccinare nu se vor opri aici:

„Eforturile noastre de a intensifica și mai mult vaccinările în întreaga UE vor continua fără oprire. Vom continua să sprijinim în special acele state membre care încă se confruntă cu provocări. Trebuie să eliminăm decalajul în ceea ce privește imunitatea și să blocăm accesul pentru noile variante, iar ca să facem acest lucru, vaccinările trebuie să câștige cursa împotriva variantelor”, explică Stella Kyriakides.

ADVERTISING

Cum stă România la vaccinare

Amintim că în ultimele 24 de ore, în România, 10.655 de persoane au fost vaccinate antiCovid, conform ultimei informări a CNCAV. 

Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză este de 5.242.188, iar al celor vaccinate cu schema completă este de 5.124.998.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇