Vlad Voiculescu acuză PNL că îl blochează să fie viceprimar ca să-și facă campanie în spitale: A modificat în mod abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

Vlad Voiculescu acuză PNL că îl blochează să fie viceprimar ca să-și facă campanie în spitale: A modificat în mod abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

Fostul ministru al Sănătății și (încă) viitorul viceprimar al Capitalei Vlad Voiculescu detaliază, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care nici până acum nu și-a preluat funcția în cadrul Administrației Nicușor Dan.

”Știu că din punct de vedere politic ar fi mai înțelept să tac, dar nu pentru politica de acel fel am decis să renunț la proiectele mele și să candidez. V-am promis că voi fi viceprimar: nu sunt încă și mi se pare de datoria mea să vă explic de ce am pierdut deja 2 (două) luni fără să pot demara vreun proiect.

Da, săptămâna aceasta se fac 2 (două) luni de la alegerile istorice din București care au scăpat capitala de Firea și întregul grup infracțional organizat cocoțat la vârful administrației Capitalei.

Tot săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu a avut nici măcar o ședință, iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat - așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat - responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor”, își începe postarea Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Dacă într-un interviu acordat în urmă cu o săptămână SpotMedia.ro, Voiculescu prezenta situația într-un limbaj mai diplomatic, acum el acuză direct PNL că a modificat Codul Administrativ pentru propriul interes.

Voiculescu folosește cuvinte grele la adresa partenerilor de alianță pentru alegerile locale.

”Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în Codul Administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ. Pe rând, cu argumente:

  • (1) ABUZIV -> pentru că modificarea unei legi fundamentale a fost făcută peste noapte, fără niciun fel de consultare, prin ordonanță de urgență; regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului, mai precis după ce anumite consilii deja își aleseseră viceprimarii.
  • (2) ELECTORAL interesat -> pentru că nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 decembrie orice negociere.
  • (3) IRESPONSABIL -> pentru că blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane - viceprimari, comisii, etc. - trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD”.
ADVERTISING

Ludovic Orban, la masă cu nr. 1 pe lista PSD Argeș la parlamentare

Vlad Voiculescu ar trebui să aibă ca viceprimar, conform înțelegerii prealabile, în gestionare spitalele din Capitală. El îl acuză pe Ludovic Orban că folosește pandemia electoral, acesta fiind motivul pentru care se plimbă prin spitale și promite finanțare.

În plus, fostul ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș îl acuză pe Orban că l-a legitimat pe Remus Mihalcea stând la masă cu el într-una dintre aceste vizite în spitale. Mihalcea este managerul Spitalului Colentina și deschide lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților.

”Din fotografiile oficiale din timpul 'vizitelor de lucru' vedem că una dintre întâlnirile importante a fost cu domnul Remus Mihalcea, managerul spitalului Colentina și locul 1 pe lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Pentru mine, imaginea asta e mai mult decât pot duce.

Nu pentru perpetuarea sistemului mult îndrăgit de partidele vechi (care au metode eficiente de convingere de-a trage în poze pe oricine au nevoie) am candidat. Nu pentru asta m-am retras și v-am cerut să susțineți cu votul vostru Alianța Dreptei.

ADVERTISING

Domnul Mihalcea, recunoscut pentru achiziții fără licitație, fără publicare, pentru eficiența în a investi banii spitalului în propria secție neautorizată încă, dar și pentru păstrarea până de curând în depozit a unui echipament de testare RT-PCR donat din bani privați în primăvară… va afla zilele astea că i se vor 'aloca fonduri'.

Iar eu, unul, nu voi asista pasiv la mizeria asta. Nu pentru genul ăsta de politică v-am cerut încrederea. Și nu pentru genul ăsta de politică vă rog din nou să mergeți la vot în 6 decembrie și să dați Alianței USR-PLUS o voce cât mai puternică și în Parlament. Lupta continuă", conchide Vlad Voiculescu.

Știu că din punct de vedere politic ar fi mai înțelept să tac dar nu pentru politica de acel fel am decis să renunț la...

Posted by Vlad Voiculescu on Monday, November 23, 2020

Orban și Nicușor Dan tocmai au anunțat bani pentru spitale

Postarea lui Vlad Voiculescu a fost făcută în timp ce premierul Ludovic Orban, alături de mai mulți ministri, dar și de primarul general Nicușor Dan, a anunțat alocări de 7,5 miliarde de euro pentru sistemul de sănătate din România.

Banii ar urma să vină de la UE, din bugetul multianual care încă este blocat. Sumele ar putea fi accesate în următorii 7 ani, însă contractele de finanțare au fost semnate astăzi. Ba chiar fiecăruia dintre manageri i s-a urat mult succes în implementarea proiectelor, deși banii nu există fizic și nu se știe când vor ajunge.

10 contracte au fost semnate astăzi de managerii unor spitale din Capitală, Orban precizând că alte 12 spitale bucureștene urmează să fie parafate.

Primul din cele 10 contracte semnate a fost cu Spitalul Colentina din București. Unitatea ar urma să primească 27 de milioane de lei.

contract-finantare-Guvern-PNL-Spital-Colentina
Foto: captură video Facebook/Guvernul României
Participarea premierului Ludovic Orban la semnarea contractelor de finanțare din fonduri europene a 10 proiecte ce vor fi implementate de spitale din București, în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară

Participarea premierului Ludovic Orban la semnarea contractelor de finanțare din fonduri europene a 10 proiecte ce vor fi implementate de spitale din București, în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID-19#LudovicOrban #NeluTataru #MarcelBolos #NicusorDan #covid19 #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Monday, November 23, 2020

Nicușor Dan, mulțumiri lui Orban pentru sprijin

Ulterior, și Nicușor Dan a postat pe Facebook un mesaj în care menționează realizările făcute alături de ministerele Sănătății și Fondurilor Europene, cu sprijinul lui Ludovic Orban.

”Mă bucur mult că reușim să asigurăm resurse suplimentare în lupta contra pandemiei și că, împreună cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Fondurilor Europene, oferim noi mijloace pentru ca medicii bucureșteni să salveze noi vieți. Apreciez sprijinul și implicarea directă a premierului Ludovic Orban pentru ca acest proces să aibă loc în cel mai scurt timp posibil”, a scris Dan.

10 spitale bucureștene vor beneficia de noi dotări și echipamente pentru a trata mai bine pacienții COVID-19, în special...

Posted by Nicușor Dan on Monday, November 23, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇