De reținut, mai ales în această perioadă: Jocurile video pot fi, de fapt, benefice pentru sănătatea mintală. Cum ne afectează

De reținut, mai ales în această perioadă: Jocurile video pot fi, de fapt, benefice pentru sănătatea mintală. Cum ne afectează

Jocurile video pot fi benefice pentru sănătatea mintală, ceea ce nu e deloc de neglijat, mai cu seamă în această perioadă, sugerează un studiu realizat la Universitatea Oxford.

Studiul s-a concentrat pe cei care jucau Animal Crossing, de la Nintendo, și Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, de la EA, arată The Guardian.

Cercetarea a arătat că oamenii care au jucat mai multe jocuri aveau tendința să prezinte „o stare de bine” mai accentuată. Studiul vine în contextul în care există suspiciuni că jocurile video dăunează sănătății mintale.

ADVERTISING

Cercetarea este una dintre primele care a fost realizată folosind date obținute în urma sesiunilor reale de joc. Pentru că jocurile video sunt atât de dependente de Internet, echipa de la Oxford a putut să facă legătura între chestionare psihologice și istoricul real al timpului petrecut de utilizatori jucându-se.

Studiile anterioare s-au concentrat pe timpul de joc raportat chiar de către utilizatori, care este, de fapt, slab corelat cu realitatea.

„Ne poate permite să explicăm și să înțelegem jocurile video ca pe o activitate de recreere”, a declarat Andrew Przybylski, cercetătorul principal al studiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și De ce ar trebui să bei apă de la robinet. Un studiu cu rezultate surprinzătoare

Acesta a precizat că la începutul cercetării a fost surprins de cât de puține date dețin companiile de jocuri video despre utilizatorii lor, însă și de cât de puține date concrete au fost folosite de studiile anterioare privind potențialele pericole sau beneficii ale jocurilor video.

Studiul actual „arată că, dacă joci Animal Crossing timp de patru ore pe zi, vei fi o ființă umană mult mai fericită, însă asta este interesant doar pentru că toate cercetările din trecut au fost făcute atât de prost”, a mai explicat Przybylski.

ADVERTISING

Cercetătorii speră ca studiul va duce la introducerea unui standard mai înalt pentru dovezile folosite în discuțiile despre dependența de jocuri video. „Avem instituții foarte respectate, precum Organizația Mondială a Sănătății sau Serviciul Național de Sănătate (NHS), care alocă atenție și resurse pentru ceva despre care pur și simplu nu avem date bune.

Mă șochează faptul că au spus că acest lucru făcut de 95% dintre adolescenți poate duce la dependență, dar nu avem date. Nu are nicio logică”, a mai subliniat omul de știință.

Vezi și Primul joc video-medicament pentru copiii cu ADHD. Medicii deja îl pot prescrie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇