De ce ar trebui să bei apă de la robinet. Un studiu cu rezultate surprinzătoare

De ce ar trebui să bei apă de la robinet. Un studiu cu rezultate surprinzătoare

Dacă ești una dintre persoanele care consumă doar apă îmbuteliată, iată un motiv pentru care ar trebui să bei, măcar din când în când, apă de la robinet. Un studiu recent a arătat că litiul conținut în mod natural de aceasta micșorează anxietatea, ameliorează depresia și, în cele din urmă, previne sinuciderile.

În cercetarea realizată în Marea Britanie, de Brighton and Sussex Medical School (BSMS) și King’s College și publicată de British Journal of Psychiatry, se arată că în zonele geografice cu niveluri sau concentrații ridicate de litiu în apa potabilă de la robinet, rata sinuciderilor e mai scăzută, relatează Medical Xpress.

ADVERTISING

”La nivel mondial, peste 800.000 de oameni mor prin sinucidere în fiecare an, iar sinuciderea este cauza principală de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse în 15 și 24 de ani”, atenționează Anjum Memon, autorul studiului.

„În aceste vremuri fără precedent, dominate de pandemia de COVID-19, accesarea modalităților de îmbunătățire a sănătății mintale și a de a reduce anxietatea, depresia și sinuciderea este foarte importantă”, a mai adăugat Memon.

Să nu uităm că litiul este folosit cu eficiență la scară largă drept medicament pentru tratarea și prevenirea episoadelor maniaco-depresive, pentru stabilizarea stării și reducerea riscului de sinucidere în cazul oamenilor cu tulburări de comportament.

ADVERTISING

Proprietățile anti-agresive ale litiului pot ajuta în reducerea impulsivității, agresivității, comportamentului violent și criminal, ajutând și în cazul abuzului cronic de substanțe.

Litiul este un element care apare în mod natural și este găsit în cantități variate în legume, cereale, condimente și apa potabilă.

Studiile recente au asociat litiul și cu o incidență redusă a bolii Alzheimer și alte tipuri de demență.

Citește și Oxitocina, hormonul iubirii, poate ajuta la tratarea unor boli precum Alzheimerul

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇