Viorica Dăncilă pleacă de la BNR şi din PSD și se înscrie într-un alt partid: Nu pot sta deoparte

Viorica Dăncilă pleacă de la BNR şi din PSD și se înscrie într-un alt partid: Nu pot sta deoparte

Fostul premier Viorica Dancilă revine în politică, însă nu la PSD, partid pe care a decis să-l părăsească, după 26 de ani de carieră, ci într-o nouă formațiune politică, partidul NOI, care a fost lansat la Cluj-Napoca, în luna februarie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat ironic la demisia Vioricăi Dăncilă din PSD.

”Sunt devastat de această pierdere, dar sper că alături de colegii mei să ne revenim foarte repede. Mai mult, eu, Marcel Ciolacu, o să întrerup acest lanț de președinți PSD care își fac altă formațiune politică”, a declarat Marcel Ciolacu pentru G4Media.ro

ADVERTISING

Dăncilă a fost prim-ministrul cu cel mai lung mandat, 1 an și 279 de zile, din 2015 și până în ziua de azi. Ea a candidat la președinție din partea PSD, însă a fost învinsă de Klaus Iohannis în turul al doilea, cu 66,09 % din voturi la 33,91%.

Până ieri, Viorica Dăncila lucra în Banca Națională a României, din mai anul trecut, în postul de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Dar luni a demisionat, aşa cum a confirmat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Ce spune Dăncilă

„După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul Națiune Oameni Împreuna (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

ADVERTISING

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români.

Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, spune Viorica Dăncilă.

ADVERTISING

„Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte.

Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.

Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului Națiune Oameni Împreună (NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate”, mai spune Dăncilă.

La fel o caracteriza și Liviu Dragnea, în ianuarie 2018, pe Viorica Dăncilă:

„Este o doamnă neconflictuală, o doamnă care în permanenţă a fost dedicată dialogului şi care a avut relaţii bune cu absolut toată lumea", spunea Dragnea, la Palatul Cotroceni, despre Viorica Dăncilă, propunerea coaliției PSD-ALDE pentru postul de premier, în locul demisionarului Mihai Tudose.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇