Isărescu vorbeşte în premieră despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Isărescu vorbeşte în premieră despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit, miercuri, pentru prima oară, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR.

Într-o conferinţă de presă, Isărescu a fost întrebat de ce a fost angajată la banca centrală.

„Motivele ca şi politica de resurse umane ale Băncii Naţionale au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane şi se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. Şi chiar vă rog să le citiţi că acolo sunt trecute”, a subliniat Isărescu, citat de Agerpres.

Dăncilă ocupă funcția de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, iar Isărescu a precizat că este un domeniu relativ nou "și pentru dânsa, și pentru oricine".

ADVERTISING

„În ceea ce priveşte domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări. Nu a luat locul nici unui specialist din Banca Naţională. Domeniul în care dânsa lucrează, şi anume economia verde, este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa, dar pentru oricine.

Nu avem absolvenţi de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta şi împreună cu colegii care formează grupul respectiv studiază şi probabil că în toamnă, când grupul respectiv, care este încă în formare, va termina o lucrare, va ieşi în public cu materialul respectiv"”, prevede guvernatorul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă o vom vedea pe Viorica Dăncilă în BNR şi dacă lucrează de la birou, Isărescu a replicat: "lucrează de la birou şi este foarte disciplinată".

În luna mai, Viorica Dăncilă a fost numită consilier de strategie la BNR, ceea ce a stârnit o controversă în societate, având în vedere precaritatea intelectuală dovedită de aceasta atunci când era prim-ministru.

Toţi şi-au amintit că Mugur Isărescu a obținut un nou mandat de guvernator BNR în 2019, când Viorica Dăncilă era premier. La acea vreme, Dăncilă a declarat public că îl susține pe Isărescu, ceea ce a dus la o revoltă în PSD, pentru că mulți social-democrați, din tabăra lui Liviu Dragnea, nu erau de acord.

ADVERTISING

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Adrian Vasilescu a spus în luna mai: „Nu este o situație ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens. A fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană.

Acolo cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, știu ce pot. La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European, uși deschise în cabinetele europene”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇