Validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei a fost amânată din nou, din cauza contestațiilor

Validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei a fost amânată din nou, din cauza contestațiilor

Tribunalul Timișoara a amânat pentru miercuri pronunțarea privind contestațiile față de validarea lui Dominic Fritz în funcția de primar. Unul dintre cei care îl contestă pe noul primar este Adrian Popescu, care l-a contracandidat pe Fritz din partea ALDE.

Marţi trebuia să aibă loc învestirea în funcţie a primarului ales Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, dar ceremonia a fost amânată până după pronunţarea magistraţilor tribunalului, în dosarul 25174/325/2020, deschis pe această speţă.

Biroul de presă al Tribunalului Timiş a confirmat pentru AGERPRES că "pronunţarea a fost amânată pentru miercuri".

ADVERTISING

Popescu spune că Fritz nu poate fi primar pentru că nu ar avea domiciliul în unitatea administrativ-teritorială de candidatură, așa cum o cere Legea 115/2015.

”Domiciliul nu poate fi în niciun caz asimilat cu o adresă pentru care Inspectoratul General pentru Imigrări emite un Certificat de Înregistrare cu titlu implicit temporar – așa cum are dl. Dominic Samuel Fritz -, pentru că asta ar însemna o crasă discriminare pozitivă a cetățenilor străini în raport cu cetățenii români și implicit o încălcare flagrantă a art. 16 alin. (1) din Constituția României, precum și a normelor europene, câtă vreme cetățenilor români nu li se recunoaște drept domiciliu o reședință temporară, flotantă și, implicit, nu li se acordă dreptul de a fi aleși în unitatea administrativ-teritorială în cauză”, arată Popescu în acțiunea depusă în instanță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-o postare pe Facebook, candidatul ALDE spune că, deși știe că va fi criticat, el consideră că motivele sunt întemeiate pentru a împiedica validarea lui Fritz.

”În data de 21.10.2020 am depus apel împotriva validării candidaturii dl.Fritz. (...) Am depus-o în calitate de avocat, de candidat la alegerile din data de 27.09.2020 și, nu în ultimul rând, de timișorean. Cu siguranță vor fi persoane care mă vor critica pentru acțiunea depusa însă aceasta este părerea mea motivată”, spune Popescu.

ADVERTISING

Validarea lui Fritz a fost contestată nu doar de Popescu, dar și de fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu și Monica Hărmănescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Despre acestea, Fritz a spus că reprezintă doar "o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcţie" a primarilor USR-PLUS.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇