USR propune o declaraţie comună a Parlamentului privind situaţia din Ucraina

USR propune o declaraţie comună a Parlamentului privind situaţia din Ucraina

Uniunea Salvaţi România propune Parlamentului adoptarea unei declaraţii comune legate de situaţia din Ucraina, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

„Astăzi, în Biroul Naţional, am decis să propunem Parlamentului o declaraţie legată de situaţia din Ucraina. Solicităm adoptarea acestei declaraţii săptămâna aceasta. Colegul meu Andrei Lupu a lucrat un draft care va fi trimis către liderii de grup şi preşedintele Camerei Deputaţilor, imediat după această conferinţă de presă. Sperăm să îl adoptăm mâine.

ADVERTISING

Aşteptăm observaţii, bineînţeles, va fi o declaraţie comună a Camerei Deputaţilor - ideal, a Parlamentului.

Dacă am putea să facem un plen reunit mâine sau miercuri ar fi ideal, astfel încât să avem o poziţie comună. Este un moment complicat, dificil şi este o temă unde trebuie să arătăm solidaritate", a arătat Moşteanu, lider al deputaţilor USR, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

Declarații de presă după ședința Biroului Național al USR.

Declarații de presă după ședința Biroului Național al USR.

Publicată de USR PLUS pe Luni, 14 februarie 2022

Între timp, criza din Ucraina escaladează. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe omologul său american, Joe Biden, la Kiev pentru a arăta sprijinul Washingtonului în faţa riscului unei invazii ruse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, cancelarul german, Olaf Scholz, efectuează luni o vizită la Kiev, iar marți la Moscova, în condițiile în care secretarul de Stat al SUA a avertizat că riscul unei acţiuni militare ruse în Ucraina e iminent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇