USR e revoltat că primarii săi nu au primit bani de la Fondul de rezervă. Guvernul a alocat un miliard de lei pentru edilii Puterii

USR e revoltat că primarii săi nu au primit bani de la Fondul de rezervă. Guvernul a alocat un miliard de lei pentru edilii Puterii

Guvernul a alocat vineri din Fondul de rezervă bugetară peste un milion de lei pentru mai mult de 3.000 de primării din ţară. USR acuză că edilii săi nu vor vedea niciun ban şi acuză liderii coaliţiei că s-au aliat „împotriva a milioane de români care trăiesc în comunitățile conduse de primarii USR”.

„Domnilor Ciolacu și Ciucă, ați decis să vă aliați nu împotriva USR, ci împotriva a milioane de românilor care trăiesc în comunitățile conduse de primarii USR.

59 de municipii, 205 oraşe şi 2.769 de comune au primit peste 1 miliard de lei de la Guvernul PSD-PNL-UDMR în această seară. Nu și primarii USR", scrie pe Facebook Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al formaţiunii.

ADVERTISING

"Câmpulung, orașul administrat de primarul USR Elena Lasconi, nu a primit fonduri nici de această dată. În schimb, au fost alocați bani în 99 de localități din Argeș.

La Timiș au fost alocați bani către toate localitățile din județ, mai puțin 4, toate conduse de primarii USR.

La fel și în județul Alba, unde doar municipiul Alba Iulia condus de primarul USR nu a primit fonduri.

Exemplele pot continua în toate județele cu primari USR", adaugă deputatul de Argeş.

Acesta aminteşte că o situaţie similară s-a întâmplat acum două luni, când premierul Florin Cîţu a distribuit fonduri primăriilor în acelaşi mod, pe considerente politice:

ADVERTISING

"Și în octombrie, când premier era Florin Cîțu și trebuia să își achite datoriile pentru voturile de la congres, primarii PNL primeau 67% din 1 miliard de euro, PSD 16%, UDMR 14%, în timp ce primarii USR erau pedepsiți, pentru că USR a ieșit de la guvernare".

Totuşi, Moşteanu dă asigurări că primarii USR nu se vor lăsa copleşiţi de dezamăgire.

"Dacă planul vostru e să puneți cât mai multe piedici și să sperați că veți bloca proiectele primarilor USR, vă anunț că nu veți reuși.

Românii au văzut deja că se poate face administrație publică și cu onestitate și competență, iar în 2024 vom ajunge în și mai multe primării și vom schimba fața comunităților, ținute în subdezvoltare de zeci de ani de primarii PSD-PNL", încheie deputatul mesajul său către liderii coaliţiei de guvernare.

ADVERTISING

Aseară şi primarul Timișoarei, Dominic Fritz, atrăgea atenţia că patru localități din județul Timiș, printre care și Timișoara, nu au primit vineri bani din fondul de rezervă al Guvernului. ”Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS”, spunea Dominic Fritz.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Guvernul României a alocat vineri 1.029.189.000 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

Premierul Nicolae Ciucă a avut, vineri, mai multe întâlniri la Palatul Victoria cu reprezentanții autorităților locale, liderii din teritoriu dorind să se asigure că doleanțele și nevoile lor sunt luate în considerare în bugetul pe 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇