USR dezvăluie din planul pentru alegerile locale și anunță unde are candidat sigur: „O să facă nişte lucruri, atât cât poate”

USR dezvăluie din planul pentru alegerile locale și anunță unde are candidat sigur: „O să facă nişte lucruri, atât cât poate”

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu consideră că la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024 va fi o bătălie între un candidat PSD, Gabriela Firea şi un candidat de centru-dreapta susţinut de mai multe partide.

„Asta este singura variantă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că Nicuşor Dan o să reuşească să mişte nişte lucruri şi să arate că este omul potrivit la locul potrivit. Încă nu reuşeşte sută la sută”, a precizat el, la Profit News TV.

Moşteanu a menţionat că „lucrurile trebuie puse în acest context, dacă va candida Gabriela Firea de la PSD şi noi vom candida pe centru dreapta, încă patru, ne batem degeaba”.

ADVERTISING

„Nu trebuie să fii mare ghicitor în stele să vezi că asta ar fi marea bătălie care ar putea avea loc între un candidat PSD şi un candidat pe dreapta”, a completat el.

Despre relaţia cu PNL, în Capitală, Ionuţ Moşteanu a precizat că Vlad Voiculescu şi Radu Mihaiu se înţeleg bine cu liderul PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu. Întrebat dacă Ciucu ar putea fi un candidat PNL la Primăria Capitalei, Moşteanu a răspuns: „Ciprian cred că nu se va ridica până în 2024 ca profil şi ca realizări în sectorul 6 la nivelul la care să convingă”. 

ADVERTISING

El a mai arătat că USR o va susţine pe Clotilde Armand pentru un nou mandat de primar la Sectorul 1. „Clotilde o să reuşească să facă nişte lucruri, atât cât poate”, a spus Ionuţ Moşteanu, menţionând că în prezent proiectele sale sunt blocate de majoritatea din Consiliul Local. 

Bode și Ciolacu, comparați cu Borcea

Moșteanu a comentat ironic apelul public făcut de ministrul de Interne Lucian Bode și liderul PSD Marcel Ciolacu în legătură cu un armistițiu politic până la aderarea la Schengen.

„Mi se pare un punctaj slab de partid din partea dânşilor. Mi-au adus aminte de Borcea de la Dinamo, care zicea pe vremuri lăsaţi-ne să ne antrenăm pentru Liga Campionilor şi luau câte trei goluri în divizia naţională. Cam aşa sunt şi dânşii”, a spus liderul USR, adăugând că orice politician își dorește acest obiectiv.

ADVERTISING

„Ştiu ce eforturi fac colegii mei la Bruxelles, fiecare partid, cum poate pe unde poate, pentru că Schengen este un obiectiv de ţară şi este important şi Schengen nu va fi decis sau indecis de un scandal la Bucureşti. Oamenii ăia s-au uitat mulţi ani la noi, s-au plictisit şi ei să zică de rule of law, de legile justiţiei, de întărirea democraţiei, de presă liberă, de instituţii solide, democratice. Am ajuns într-un punct în care ne vor deschide această uşă, cred cu tărie asta. Vom avea la finalul anului România în Schengen”, a mai afirmat Moşteanu.

Reprezentantul USR a acuzat coaliţia de guvernare că „ei ar vrea să pună un scotch pe gura Opoziţiei, să facă toate tărăşeniile, aşa cum îi place domnului Iohannis, linişte, lăsaţi-ne să lucrăm”,


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇