USR depune moțiune împotriva ministrului Mediului și acuză Puterea că e ”în cârdășie cu mafia lemnului”

USR depune moțiune împotriva ministrului Mediului și acuză Puterea că e ”în cârdășie cu mafia lemnului”

Parlamentarii USR vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, „pentru că nu este interesat de apărarea mediului”, a anunţat luni liderul Uniunii, Cătălin Drulă, care acuză actuala coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR că este ”în cârdăşie cu mafia lemnului”.

Decizia a fost luată de Biroul Naţional al USR, în ședința de luni, în urma unei anchete de presă.

„În urma anchetei recorder.ro, vedem că această guvernare PSD- PNL-UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a executat în cel mai evident stil mafiot un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara, care a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului. A fost demis.

ADVERTISING

Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare sa fie un "jurământ de sânge" făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor", a afirmat liderul USR, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, "mafia, partidele şi instituţiile de forţă şi-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat, de tip iliberal".

"Singura opoziţie democratică care se luptă cu ei este USR. Ne vom lupta şi în continuare, pentru 2024", a concluzionat Cătălin Drulă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇