Octavian Berceanu: Fumul de la Glina e de 4.500 de ori mai toxic decât cel de la arderea lemnului. UPDATE Ministerul Mediului îl contrazice

Octavian Berceanu: Fumul de la Glina e de 4.500 de ori mai toxic decât cel de la arderea lemnului. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ministerul Mediului îl contrazice

Fostul șef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu scrie că fumul care e degajat de la depozitul REMAT de la Glina este de 4.500 de ori mai toxic decât în cazul arderii de lemn.

El acuză Ministerul Mediului că nu face nimic pentru a reduce numărul rablelor care intră în România.

”Ard interioarele mașinilor dezmembrate, în Glina, fumul e de 4.500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului. Urmează un aer de război peste București. În fiecare zi intră în țară 1.000 de mașini SH (la mâna a doua, n.red.). Rablele existente sunt dezmembrate cu sutele zilnic și nu există o industrie care să facă ceva cu aceste interioare.

ADVERTISING

Cele mai multe sunt incinerate, îngropate sau aruncate pe câmpuri. Ministerul Mediului vine cu programe adresate dealer-ilor auto, pentru că acolo merg banii din Rabla, dar cu niciun program care să se ocupe din zecile de mii de tone de deșeuri provenite din dezmembrări, care zac aiurea sau ne otrăvesc apele sau aerul.

Nu există absolut nicio trasabilitate a interioarelor auto provenite din dezmembrări. Zeci de milioane de euro făcuți la negru ajung la structurile de crimă organizată, la politicienii cu funcții și la primarii care închid ochii. Ministerul Mediului - România e liniștit, calculează!”, a scris Berceanu pe Facebook.

ADVERTISING

Amintim că traficul pe Centura Capitalei este blocat pe ambele sensuri, după incendiul izbucnit la centrul REMAT de la Glina.

E "Ghinion" sa traiesti intr-o tara condusa de corupti unde aerul e la fel de toxic ca in una bombardata? Tu ce respiri?...

Publicată de Octavian Berceanu pe Miercuri, 30 martie 2022

Ministerul Mediului spune că aerul în București nu e afectat

UPDATE 20:33 - Ministerul Mediului susține însă că nu e deloc afectată calitatea aerului din București. Instituția citează ANM, care a informat că vântul bate în direcția nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea București, iar condițiile meteo sunt favorabile dispersiei fumului.

ADVERTISING

Potrivit specialiștilor din Agenția Națională pentru Protecția Mediului - ANPM, datele de calitate a aerului de miercuri seara arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la fața locului și evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor începe un control la agentul economic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇