Nu mai e voie să pleci noaptea cu lemne din pădure

Nu mai e voie să pleci noaptea cu lemne din pădure

Guvernul a decis vineri să interzică transporturile de lemne din pădure pe timp de noapte, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

“Este vorba de o hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase. Principala noutate este legată de interzicerea transporturilor de lemne din pădure pe timp de noapte.

Mai exact, prin modificarea acestei hotărâri, nu se vor mai putea permite emiterea de avize de însoţire în SUMAL de la locul recoltării, respectiv din pădure, în intervalul orar 20 – 7, în perioada octombrie - martie şi respectiv 22 – 6, în perioada aprilie - septembrie”, a precizat Dan Cărbunaru, citat de News.ro.

ADVERTISING

Ulterior, anunțul a fost făcut pe Facebook și de ministrul Mediului, Tánczos Barna.

”Marcăm Ziua națională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale: am interzis expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte”, a scris Barna.

????????/???????? ????????❗Marcăm Ziua națională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale: am interzis expedierea lemnului...

Publicată de Tánczos Barna pe Vineri, 25 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇