Ursula von der Leyen vine la Bucureşti cu o zi înainte de congresul PNL şi are întâlniri cu Cîţu, legate de PNRR (Surse)

Ursula von der Leyen vine la Bucureşti cu o zi înainte de congresul PNL şi are întâlniri cu Cîţu, legate de PNRR (Surse)

Preşedintele Comisiei Europene Ursula Von der Leyen este aşteptată la Bucureşti, în 24 septembrie, într-o vizită simbolică, pentru a marca aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), afirmă surse guvernamentale.

Şefa CE are programate mai multe evenimente comune cu premierul Florin Cîţu, printre care şi o vizită la Spitalul Universitar din Bucureşti, care va beneficia de fonduri prin PNRR, susţin sursele citate de News.ro.

Surse europene au confirmat pentru SpotMedia.ro că Ursula von der Leyen are in program o vizita in România, pe 24 septembrie, în cadrul turneului european pe care îl efectuează. Aceleaşi surse spun că PNRR-ul depus de România este printre cele mai bune.

Aprobarea PNRR va fi parafată cu o zi înainte de congresul PNL, în cadrul căruia Florin Cîţu şi Ludovic Orban se luptă pentru preşedinţia PNL.   

PNRR a fost trimis la Bruxelles şi negociat de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Însă, prin ieşirea USR PLUS de la guvernare, Ministerul Fondurilor Europene a fost preluat interimar de premierul Florin Cîţu.   

În vizita din România, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen are programate mai multe evenimente comune cu premierul Florin Cîţu, printre care şi o vizită la Spitalul Universitar din Bucureşti. Spitalul Universitar va beneficia de fonduri UE din PNRR pentru extindere.   

Ursula von der Leyen a fost susţinută de Partidul Popular European (PPE) pentru şefia Comisiei Europene. Din familia popularilor europeni face parte şi PNL.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇